Goldenspecialen

I helgen gick årets Goldenspecialen av stapeln och vi var där med både Lady och Lina som båda två levererade riktigt fina resultat.

På utställningen, Open show, fick Lady, Glenriska Morgana, omdömet Utmärkt och blev uttagen bland den 12 främsta i den 36 starter stora maidenklassen. I söndagens apporteringsprov, working test, imponerade hon genom att lösa uppgiften på samtliga stationer och leverera hem alla apporter. Tyvärr emellanåt lite för långsamt så poängen blev inte så höga. Vi landade i alla fall på en 49:e plats bland 126 anmälda hundar och hade domaren hållit tand för tunga två sekunder till på sista stationen hade vi varit bland de 20 bästa! Marginalerna är små ibland.

I tävlingsmomenten Dual purpose, som är en sammanslagning av utställning och working test hamnade Lady på plats 38 av 72 starter, vilket ändå får räknas som ett riktigt gott resultat av en så pass ung hund.

Lina, Göransberg Queen Mary, startade bara på utställningen och gjorde så med den äran. Hon fick omdömet Utmärkt, tilldelades hederspris (hp) och placerade sig som nummer tre i klassen valpar 4-6 månader. I och med det gick hon vidare och tävlade om bästa tikvalp och även där kom hon på en tredje plats av totalt fem valpar.

För Linas syster Lily gick det ännu bättre. Göransberg Queen Anne, som är uppfödd av oss och ägs av Pernilla Eriksson, kennel Goldenlines, blev dagens bästa valp och vann Best i Show – valp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait