Ankor

Ankorna vi har på Göransberg är myskankor. Myskankan är en stabil och ganska normalstor anka som ofta är svartvit till färgen och hanarna, som kallas drakar, får ett karaktäristiskt rött och ”köttigt” ansikte.

Det är trevliga och sociala fåglar som är relativt lätta att få tama. De är anspråkslösa och lättskötta men vill ha närhet till vatten, gärna en liten damm, så att de kan bada och simma.

Myskankorna är växtätare och betar gräs och vattenväxter men de äter också insekter och smådjur som grodor, paddor och sniglar. Vi matar dem med samma foder som vi ger hönsen. De tycker om korn och vete, ibland får de även majs. Vissa individer kan vara helt vita eller helt svarta. De vita verkar inte nedärva svart anlag och de myskankor vi har på Göransberg är alla helt vita till färgen. Möjligen har de riktigt unga fåglarna en svart fläck på huvudet men denna växer vanligtvis bort när de blir äldre.

Eftersom myskankorna har lätt för att föröka sig, lägger många ägg och är duktiga ruvare så har vi ibland vita myskankor att sälja.

Kontakta oss för mer information.