Hästar vi minns

Det finns de som av en eller annan anledning lämnar en med spår som aldrig bleknar. Dessa hästar har för alltid en alldeles speciell plats i våra hjärtan.

Hataalii

Engelskt fullblod. 1995-2023. Vinnare. Maxhcp 71.
e: Bal du Seigneur u: Mrs Boel ue: Steve´s Friend
Hataalii tog flera vinster och många placeringar i såväl slätlöp som hinderlöp. Hon förblev obesegrad i jaktritter och har tävlat till och med 1.10 i banhoppning.

Hataalii blev mor till fyra avkommor, tre hingstar och ett sto. Hon var en häst utöver det vanliga och blev efter mer än 28 år på jorden en stjärna på himlen. Hon är så otroligt saknad, denna älskade häst som betytt allt för oss under så många år.


Donna

Nordsvensk brukshäst. 2000-2022.
e: Aron u: Victoria ue: Haugsvarten
Donna var vår fantastiska nordsvensk som har tävlat med vinster och placeringar till och med L:B dressyr. Hon användes även till lättare skogsarbete hemma på gården. Tyvärr fick hon vandra vidare vid alldeles för tidigt på grund av hovbroskförbening och artros i hovlederna. Så saknad.


Macabeo

Engelskt fullblod. 2009-2016. Vinnare. Maxhcp 69.
e: Mandrake El Mago u: Hataalii ue: Bal du Seigneur
Macabeo var en talangfull, snäll och mycket lovande häst som tyvärr förolyckades i hagen innan han hann bli sju år gammal. En ”once in a lifetime” – häst som saknas oss oändligt.