Att köpa valp från Göransberg

Vad roligt att du funderar på att köpa en valp! Om det blir så att du köper den hos oss hoppas vi att det ska bli en lika älskad och uppskattad familjemedlem hemma hos dig, som varenda en av våra hundar är hemma hos oss. Av den anledningen är vill vi gärna veta vem du är.

Vi hoppas att du noga har tänkt igenom vad det innebär att ha hund i allmänhet och en jakthund i synnerhet. Är du ny eller nygammal hundägare rekommenderar vi att du läser på skk.se/sv/hundagande/kopa-hund där finns mycket nyttig information för dig som funderar på att skaffa hund.

skk.se kan du även hitta information om just den ras du är intresserad av samt länkar till rasklubbarna. Där finns det mycket viktiga saker som du som blivande hundägare behöver känna till.

Vi förbehåller oss helt och hållet rätten att välja till vem eller vilka vi säljer våra valpar. Du ska vara väl införstådd med att de hundar som kommer från oss är arbetande, livfulla individer som behöver mycket motion och aktivering. En strävhårig vorsteh ska få jaga. En golden retriever ska få apportera eller aktiveras på liknande nivå. Båda raserna blir stora och tar plats. Alla hundar behöver få arbeta med både kroppen och hjärnan och få en meningsfull och social tillvaro i vardagen.

Besök och intresseanmälan

Är du intresserad av en valp från oss är du varmt välkommen att höra av dig. Vi håller dig sedan uppdaterad om den aktuella kullen. När valparna är födda och har blivit några veckor vill vi gärna att du besöker oss för att träffa dem tillsammans med tiken.

Avtal om köp går igenom först vid leverans och undertecknande av köpeavtal. Du bör i god tid planera för hur du ska ta hand om valpen den första tiden. Planera för att vara ledig eller kunna ha valpen nära dig i flera veckor efter att du hämtat den, då den kommer behöva mycket omvårdnad, tillsyn och rastningsträning.

Innan du hämtar valpen

När valparna närmar sig 8 veckors ålder är det hög tid att vidta de praktiska förberedelserna för att ta emot valpen i ditt hem. Vi kommer överens om när du kan hämta valpen och du, om du inte redan har gjort det, förbereder ditt hem för en pigg och alert liten valp som kommer undersöka och möjligen smaka lite på allting den kommer åt.

Valpen behöver en trygg plats att sova på. (Ofta väljer valpen plats själv men du kan behöva ordna en mjuk bädd eller filt som den kan ha som sin.) Det är bra att ha förberett med några valpleksaker och tuggben anpassade för valpar och köpt hem det valpfoder som valpen är van vid att äta.

Det är också mycket viktigt att du kontaktar ditt försäkringsbolag och tecknar en försäkring som börjar gälla från den dagen vi har kommit överens om att du undertecknar köpeavtalet och hämtar valpen.

Leverans och avtal

När valpen levereras är den minst 8 veckor gammal. Då är valpen registrerad i SKK, id-märkt, vaccinerad, avmaskad, veterinärbesiktigad inom de närmsta sju dagarna och dolda fel -försäkrad.

Leverans sker alltid genom att du hämtar valpen hemma hos oss då vi även tecknar SKK´s köpeavtal i samband med att du genomför betalningen.

Detta får du och valpen med er

Utöver själva valpen så är det några viktiga papper som du ska få med dig vid köpet. Det är valpens stamtavla och registreringsbevis med vaccinationskort och undertecknat köpeavtal (som upprättats i två likalydande exemplar där du som köpare får det ena och vi som säljare behåller det andra).

Du får även SKK´s broschyr Välkommen valp, en mapp med information om just din valp, som till exempel när den blivit avmaskad, foderrutiner och vad den gillar.

Valpen får med sig lite av det foder som den är van att äta, och vi rekommenderar att den får fortsätta äta det fodret ändå fram till ca 8 månaders ålder då du kan fasa över till ett annat foder om du vill. Valpen får också med sig en bit filt med trygga dofter från sin mamma och sina syskon.

Fortsatt kontakt

Vi vill väldigt gärna ha fortsatt kontakt med dig som har köpt en hund av oss. Du är alltid välkommen att höra av dig om stort som smått. Vi vill göra allt vi kan för att du och din hund ska ha det så bra som det bara är möjligt tillsammans. Hör gärna av dig om framgångar likväl som motgångar.

Vi blir mycket glada om du väljer att utföra hälso-, funktions- och mentalitetstester på din hund eller har intresse av att visa den på utställning eller jaktprov. Dessa resultat bidrar i hög grad till att vi kan följa upp och utvärdera vår avel och för dig som hundägare får du viktig information om just din hund som kan underlätta en hel del i ert förhoppningsvis långa och aktiva liv tillsammans.