Om oss

Göransberg drivs sedan våren 2015 av oss, Madelaine och Fredrik Agmell Zethraeus. Vi har vi haft galopphästar sedan 1998, jakthundar sedan 2002 och får sedan 2015.

Vi har tillsammans en lång och bred erfarenhet av djur i allmänhet och hästar och hundar i synnerhet. År 2009 startade vi häst- och hundföretaget Racehunter och från början var det ett sätt att samarbeta kring våra stora intressen; galopphästar och jakthundar.

Madelaine har mångårig erfarenhet som professionell hästskötare från bland annat Flyinge AB, Humlabjer Stuteri och Böle hästklinik och lantbruk. Hon har tävlat såväl hoppning som dressyr som jaktritter och point-to-point (hinderlöp). Hon har genomgått ett flertal tävlingsfunktionärskurser inom ridsportgrenarna samt deltagit i Ung galopp där hon bedömdes ha särskild talang för sporten. Madelaine har genomgått steg 1 i Svensk galopps amatörtränarutbildning.

Madelaine fastnade tidigt för uppfödning av hästar och har läst kurser inom såväl avel och utfodring som anläggningskunskap vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp. Därtill har hon tagit en filosofie kandidatexamen inom praktisk filosofi (djuretik) vid Lunds universitet och är examinerad storyteller (strategisk kommunikatör) från Nordic Business Institute. Madelaine har dessutom genomgått Svenska kennelklubbens uppfödarutbildning vilket är en grundförutsättning för att vår kennel ska vara godkänd av SKK. Till vardags arbetar Madelaine som kommunikatör på Svenska kyrkan Växjö.

Fredrik tog jägarexamen 1995 och har sedan dess brunnit för jakt med hund. Redan under gymnasieåren då han gick jakt- och viltvårdsprogrammet i Ryssby hade han yrkesvalet klart för sig och hundintresset underhölls genom aktiv jakt och olika kurser i hundkunskap. Fredrik läste vidare till jägmästare vid Sveriges lantbruksuniversitet i Umeå där han också kom att skaffa sin första hund, jämttiken Milla.

Därefter har jakthundsintresset bara ökat och älghunden kompletterades så småningom med en vorsteh. Fredrik har alltsedan dess alltid helst av allt lagt ner sin lediga tid på jakt- och jakthundsträning. Han har genomgått Svenska kennelklubbens utbildning till viltspårdomare och dömer i Svenska vorstehklubbens regi alla raser. Fredrik har även genomgått Svensk galopps amatörtränarutbildning. Till vardags arbetar Fredrik som jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet.

Racehunter blev Göransberg

Under större delen av tiden då vi drev Racehunter där galopphästarna var den mest framträdande verksamheten, bodde vi på en mycket liten gård som hette Lyckebo och hade våra tävlande hästar på Täby galopp. Den lilla gården var alldeles för begränsad för våra ambitioner varpå vi under många år sökte efter en större gård som passade både oss och verksamheten bättre.

Vi kom i kontakt med Göransberg redan år 2013 och fastnade omedelbart för gårdens läge och möjligheter. Eftersom husen var i stort behov av renovering och en hel del ombyggnationer för att passa vår verksamhet, och betesmarkerna dessutom var mycket igenvuxna, så krävdes det en hel del planering och eftertanke innan vi gjorde slag i saken. Det dröjde nästan två år innan vi till slut fick möjlighet att överta gården. Köpet blev klart hösten 2014, vi flyttade in i april 2015 och första stalldelen stod klar i november 2015. Sedan dess har saker och ting fallit på plats allteftersom.

I samband med flytten till Göransberg lät vi vår befintliga häst- och hundverksamhet ”Racehunter” bli en del av skogsbruket på Göransberg, vi tog även med oss våra katter, ankor och får, och verksamheten utökades med en pälsfårbesättning.